sâmbătă, 30 iulie 2016

De ce recurgem la meditaţie



Meditatia este metoda de a merge in interior, pentru a intra intr-o stare de constienta care este mai profunda decat gandirea. Meditatia nu este doar un moment de pace si liniste, desi ambele sunt necesare. Te intorci la Sursa. Creeaza-ti obiceiul de a petrece o perioada de timp in solitudine, preferabil dimineata si seara, in care sa inchizi ochii si sa mergi in interior. Exista numeroase forme de meditatie. O meditatie simpla, dar eficienta, este cea in inima.

Aseaza-te in liniste un moment, indreptandu-ti atentia spre inima- la mijlocul pieptului, sub stern. Cand te-ai linistit, repeta cuvantul „pace” si observa cum influenta lui radiaza in afara trupului, in toate directiile. Fa aceasta de trei ori si apoi rosteste cuvantul „fericire” in acelasi mod. Repeta-l de trei ori, dupa aceea treci la „armonie”, „bucurie” si „iubire”. Pentru meditatiile mai lungi, poti folosi aceste cuvinte cat de mult timp doresti. Incepe cu o sedinta de cinci minute si urca, putin cate putin, pana la o jumatate de ora.  Dupa fiecare mediatie stai in tacere, cu ochii inchisi, cateva minute si apreciaza simplitatea constientei linistite. Meditatia iti aduce mintea intr-un contact mai apropiat cu sursa ei, insa deciziile trebuie luate si alegerile facute in afara meditatiei.  Pentru a mentine legatura cu sursa, trebuie sa ramai acordat. 

Daca esti constient, sufletul poate intra in legatura cu tine oricand, nu doar atunci cand stai cu ochii inchisi. Cand cineva spune: „Imi intreb sufletul ce este cel mai bine sa fac” , sau „Actionez din instinct”, sau „Intuitiv stiu ce e cel mai bine pentru mine”, el exprima acordarea la sursa.
Este necesar sa-ti gasesti propriul mod de concentrare. Procesul este personal. Totusi este de mare ajutor sa stii caror semnale sa le dai mai putina atentie.  Orice impuls de a te apara nu vine din sinele adevarat. Emotiile negative care tulbura mintea nu vin de la suflet- si nici vreun raspuns care calculeaza ce va obtine „eu, pentru mine, al meu”. Constienta sufletului este clara si pura;  sentimentul ca e bine ce face este detasat, aproape impersonal. Sufletul nu-ti cere sa fii vesel, optimist si pozitiv tot timpul.  El iti cere sa fii cat mai firesc cu putinta la nivel spiritual – care e temelia intregii realitati.

Lumina are forta de a umple vidul afectat de intuneric. Vindecarea insasi are loc in doua faze- eliberarea energiei suferintei, apoi inlocuirea ei cu energia sufletului. Este un proces bland, foarte asemanator cu a urma un fir calauzitor, care te conduce pas cu pas. Ceea ce incepe ca o simpla aluzie despre o noua putere, va creste. Sinele tau adevarat este intotdeauna dispus sa primeasca orice incercare, sa gaseasca orice raspuns si sa-ti arate calea de iesire din orice dilema. Ceea ce conteaza cu adevarat este legatura ta cu acest sine adevarat.

In frica si izolare, sufletul tau pare a se afla la distanta, fara nici o putere. Insa aceasta este o perceptie nascuta din urmarea si ascultarea ego-ului, ceea ce am facut cu totii. Daca faci o pauza sa asculti vocea sufletului- acolo unde ego-ul tace – vei surprins de puterea pe care o ai sub comanda ta, oricat de mult timp a fost ea trecuta cu vederea. Nicio alta descoperire in viata nu aduce atata fericire ca redobandirea sinelui adevarat.  Singurul eveniment comparabil este atunci cand te indragostesti, insa acesta este temporar si depinde de o alta persoana, cea iubita. Sinele tau adevarat este etern si nu depinde de nimeni altcineva, decat de tine. Atunci cand se spune ca suferinta innobileaza o persoana, aceasta inseamna ca sub impulsul crizei, vechile obiceiuri si perceptii sunt eliminate. Necunoscutul se face simtit si, daca te deschizi spre el, semnificatia sufletului se reveleaza ca un adevar pe care, inainte de a incepe criza, nici nu l-ai fi banuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu