miercuri, 21 august 2013

La ce este bună disciplina?

Fiecare om își dorește multe lucruri, poate mai mulți bani, poate un job mai bun, poate să câștige un concurs sportiv sau poate pur și simplu să slăbească. Își face un plan, după care ia decizia ca a doua zi îl va pune în aplicare. Prima zi totul merge conform planului, a doua zi la fel, a treia zi puțin mai greu, a patra zi renunța la câteva puncte din plan și peste încă o perioada de timp renunța de tot la planul lui. Apoi își face alt plan și o ia de la capăt fără să aibă nici un rezultat real.

Întrebarea normală care vine acum este: de ce nu are rezultate? Răspunsul stă în lipsa disciplinei.
Disciplina este izvorul succesului. În traducere liberă înseamnă că degeaba îți faci planuri peste planuri dacă nu te ții de nici unul. Sunt sigur că un plan prost dar dus până la capăt îți va aduce mult mai mult succes decât un plan perfect dar care nu a fost pus în aplicare.

Așa că mai departe haide să vedem ce este disciplina și cum poți să o pui în folosul tău.
Disciplina este capacitatea de a respecta regulile pe care ți le-ai impus pentru a reuși să faci un anumit lucru.
Mai jos ți-am pregatit o listă cu trei metode prin care poți să fi mai disciplinat:

1. Fa-ți un plan și dedică-te
După cum spuneam la început, foarte mulți oameni își planuri dar mai puțini le îndeplinesc. Lucrul ăsta se întâmpla deoarece nu se implică și nu sunt dedicați planului lor. Îl scriu pe o foaie și au impresia ca totul se va întâmpla de la sine. Dar lucrurile nu stau deloc așa. Chiar trebuie să fii hotărât și decis că vei duce lucrurile până la capăt. Amintește-ți că tu vei duce greul nu foaia pe care ai scris planul așa că tu trebuie să te implici.

2. Evită lucrurile care te-ar putea distrage
Mulți oameni sunt indisciplinați din cauză că permit să fie întrerupți, sau permit altora să le distraga atenția de la planul pe care ei îl au de îndeplinit. Un bun exemplu poate fi cazul unui sportiv. Merge la antrenament și după aceea știe că ar trebui să meargă în cameră să se odihnească pentru al doilea antrenament dar nu o face din cauză că îl sună un prieten să meargă cu el la cumpărături. În felul ăsta merge obosit la al doilea antrenament și nu dă randament maxim lucru care îi va afecta rezultatele.

Așa că dacă vrei să fii disciplinat evită distragerile. Închide-ți Yahoo Messenger când muncești, lasă Facebook pentru diseară și ascultă noua melodie de la Rammstein dimineața. În felul ăsta vei rămâne concentrat.

3. Muncește cu pasiune și cu gândul la final
Un alt lucru care te face să fi disciplinat este gândul la final. Fii pasionat de planul tău și gândește-te la ce bine te vei simți în momentul în care obiectivele tale vor fi îndeplinite. În felul ăsta vei fi mai concentrat pe ceea ce vrei și vei avea mai repede rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu