marți, 11 iunie 2013

Logica absolută a femeilor

Cine nu este de acord cu mine că orice femeie îsi da seama imediat când o altă femeie este supărată sau se simte jignită, pe când bărbatul trebuie să vadă lacrimi sau o altă dovadă clară şi palpabilă, eventual o criză de furie ori o palmă peste obraz, pentru a-şi da seama despre ce este vorba.Să fim serioşi, ca majoritatea mamiferelor femele, femeile sunt dotate cu un sistem senzorial mult mai fin decât al bărbaţilor. Cele care poartă copii în pântece şi trebuie să apere cuiburile au mare nevoie de o capacitate de sesizare a schimbărilor cele mai subtile ale atitudinii celorlalti. Astfel, ceea ce de obicei este numit „intuiţie feminină” nu este altceva decât capacitatea foarte dezvoltată a femeilor de a observa orice amănunte împrejurul ei. Apărătoarele căminului, pentru a proteja supravieţuirea familiei lor, aveau nevoie să sesizeze schimbările oricât de mici de comportament ale urmaşilor lor, care ar fi semnalizat durere, foame, rănire, agresiune sau deprimare. Se spune că majoritatea mamelor pot detecta cu repeziciune diverse emoţii, de la foame la durere şi de la colici la oboseală, pe când bărbaţii nu pot face acelaşi lucru.

Ca să nu mai spunem că atunci când femeia intră la o petrecere, capacităţile sale senzoriale net superioare îi dau posibilitatea să identifice rapid cuplurile care se înteleg, care s-au certat, cine cui îi face avansuri şi care sunt femeile care pot fi o concurentă sau îi pot deveni prietene. Ce fac bărbaţii când intră la o petrecere? Ei analizează locul, pentru a vedea care sunt intrările şi iesirile, ei evaluează de unde ar putea veni un potenţial atac şi pe unde ar putea scăpa. Apoi ce fac? Caută chipuri cunoscute sau posibili duşmani. Mintea lor logică va înregistra exact lucrurile care trebuie fixate sau reparate. Între timp femeile au analizat chipurile din încapere şi ştiu exact cine cu cine şi ce simte fiecare.

Nu vă mai văitaţi că v-aţi născut femei, învăţaţi să vă cunoaşteţi şi să vă comportaţi aşa cum vă stă vouă mai bine. Fiecare dintre cele două sexe este mai bun la ceva decât celălalt, iar noi se pare că printre altele avem o logică absolută atunci când o conştientizăm şi o punem la treabă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu